Deze retraite vond plaats van Dinsdag 2 Januari - Zaterdag 6 Januari 2024 - In Zeeland, nabij de zee en eindeloze stranden

The power of time off. Plaats je intentie voor 2024 en vergroot je persoonlijke welzijn en kracht!

Tijd vinden om niets te doen en stil te zijn, wordt elke dag een grotere uitdaging. Maar stil staan kalmeert je drukke geest. Deze NIEUWJAARS RETRAITE, midden in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede, Zeeland, nabij de zee en eindeloze stranden, helpt je te ontspannen, nieuwe energie op te doen en weer in contact te komen met je authentieke zelf. Wat is er mooier dan op deze manier het nieuwe jaar te beginnen? 

Het meest krachtige communicatie middel met jezelf (én met de mensen om je heen) is de stilte. De natuur helpt je te vertragen en te verstillen. Je zult er versteld van staan ​​hoe gemakkelijk het is om je gedachten los te laten én om je intentie te plaatsen voor 2024, als je de tijd neemt om stil te gaan staan.

Een intentie is het uitgangspunt van elke droom. Het is de creatieve kracht die aan al onze behoeften voldoet, of het nu gaat om financiën, relaties, spiritueel ontwaken of liefde. Een intentie is een voornemen, een zaadje van datgene wat je wilt creëren. Net als echte zaden kunnen intenties groeien en bloeien. Deze dagen nemen we je mee op reis om je intentie voor het nieuwe jaar te planten in de verschillende lagen van je energie en bewustzijn.

 

Oorsprong

We ontwikkelden deze retraite na 25 jaar ervaring om mensen en bedrijven bewuster te laten leven en (samen-) werken, met meer compassie en met een diepe verbinding met jezelf en met de mensen om je heen. Deze menselijke vaardigheden zijn relevanter dan ooit tevoren.

Deze retraite is nu toegankelijk voor iedereen die de impact van zelfbewustzijn en zelf-zorg begrijpt. Het draagt ​​bij aan verbeterd mentaal welzijn en aan meer (werk-) geluk. Het helpt om je professionele invloed te vergroten en om duurzame vriendschappen en relaties te realiseren.

Deze the power of time off retraite wordt geleid door Daniella Konopasek en Ingrid Valks, facilitators voor bewust leiderschap en internationaal gecertificeerde yoga- en meditatieleraren. Daniella is een gecertificeerd Shinrin Yoku gids en natuurcoach. Ingrid is de initiator van the power of time off en zij brengt meer dan 20 jaar expertise met zich mee in het creëren van ervaringen met impact om mensen te verbinden, ook met zichzelf. Haar visie is om regelmatig TIME OFF  te plannen, elke dag 10 minuten, elke week een uur, elk jaar een week en elke zeven jaar een jaar.

The power of time off

Een the power of time off retreat is een volledige innerlijke reset. Een reis om stil te worden van binnen en je zintuigen te activeren en op een andere manier te beleven. De retraite geeft ruimte voor introspectie en resulteert in een heldere geest in een gezond lichaam. De retraite biedt je de mogelijkheid volledig op te laden, je intentie te plaatsten en je authentieke zelf weer terug te vinden.

De titel the power of time off verwijst naar de overtuiging dat we tijd moeten maken stil te staan om een verhoogd bewustzijn te creëren en daarmee een dieper begrip voor onszelf te ontwikkelen. Deze retraite is toegankelijk voor iedereen die de impact van zelfbewustzijn en zelf-zorg begrijpt en deze wil ervaren en verankeren in het dagelijkse leven.

 

5 manieren om je intentie helder te krijgen

Tijdens de nieuwjaarsretraite word je meegenomen op een innerlijke reis zodat je je intentie kunt planten als een zaadje in de verschillende lagen van je bewustzijn.

 1. Zelfreflectie. Elke dag is er een stilte sessie. Deze tijd kun je gebruiken om na te denken over wat je echt wilt in je leven in het nieuwe jaar. Wat zijn je dromen, verlangens en passies? Welke waarden zijn voor jou het belangrijkst? De stilte brengt je ontspanning, maximaal bewustzijn en het vinden van je hogere doel.

 

 1. Elke dag word je uitgenodigd te schrijven over datgene waar je dankbaar voor bent en de inzichten die je krijgt door het retraite programma. Schrijven herinnert je eraan om bewust te blijven van je waarden, je intenties en je keuzes daarop af te stemmen.

 

 1. Vergroten van positieve gevoelens. Elke dag is er een ervaring in de natuur. In de natuur zijn vermindert gevoelens als boosheid en angst en het vergroot positieve gevoelens zoals vreugde en dankbaarheid. In de natuur laad je je mentale batterij op en je lichaam komt in een toestand van rust en herstel.

 

 1. Zacht oordelen. Elke dag is er een meditatie, een proces van zelf-transformatie door zelf-observatie. Je zuivert je geest van negatieve kwaliteiten zoals hebzucht en jaloezie zodat positieve kwaliteiten zoals innerlijke wijsheid, acceptatie en zacht oordelen, ook naar jezelf toe, zich kunnen ontplooien.

 

5. Fysieke, mentale en emotionele balans herstellen. Tijdens deze week word je                 meegenomen op een reis om de energie op fysiek, mentaal, emotioneel en                       spiritueel niveau weer in balans te brengen. Elke dag is er een yin les waar je                 een reis maakt langs de chakra’s. De chakra’s zijn energiepunten in je lichaam               waar je energie ontvangt, verwerkt en ook weer doorgeeft. Voor yin yoga heb je             geen ervaring nodig! Het zijn eenvoudige houdingen die je helpen stress los te              laten en volledig te ontspannen. Tevens is het een training voor je mind. Je leert            jezelf van binnenuit kennen en accepteren.

Ook gezonde voeding brengt je energie weer in balans en het versterkt je immuunsysteem. Eenvoudige veranderingen in je voedingspatroon kunnen al een positieve invloed hebben op je mentale en persoonlijke welzijn. De koks bereiden uitsluitende vegetarische gerechten bereid van lokale producten.

 

De kracht van samen

Deze retraite doe je samen met anderen. Samen is het gemakkelijker en ook leuker. Er ontstaat een impactvolle energetische uitwisseling. Iedere deelnemer heeft zijn eigen individuele reis maar de ervaring leert dat de groep ook een belangrijk hulpmiddel en ondersteuning kan zijn. Uiteraard is het altijd mogelijk tijd alleen door te brengen wanneer jij daar behoefte aan hebt!

Plaats je intentie voor 2024 en vergroot je persoonlijke welzijn en kracht!

'Ik plan regelmatig TIME OFF. Elke dag tien minuten, elke week een uur, elk jaar een week en elke zeven jaar een jaar.'

- Ingrid Valks | initiator the power of time off

Goed om te weten

 • Van Dinsdag 2 Januari – Zaterdag 6 Januari 2024
 • Ontvangst op Dinsdag om 12.30 uur, start met gezamenlijke lunch op de retreat locatie in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede in Zeeland. Einde programma op Zaterdag na de lunch rond 14.30 uur
 • Deelnemers hebben geen yoga- of meditatie-ervaring nodig
 • Digitale detox. Het wordt aanbevolen om mobiele telefoons en andere elektronische apparaten thuis te laten dan wel uit te schakelen of een vast tijdstip van de dag te kiezen om verbinding te maken met het thuisfront

 

 

investering in jezelf

Dit is inbegrepen:

 • Vier overnachtingen in sfeervolle kamer
 • Alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet
 • Gebruik van alle faciliteiten van deze nieuwe stijlvolle locatie (zie uitgebreide omschrijving bij locatie)
 • Dagelijks programma met yoga (yin, restorative, nidra), dagelijks meditatie en adem, dagelijks programma in de natuur, dagelijkse stilte sessie, schrijfoefeningen & more
 • Begeleiding door twee ervaren senior facilitators
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunches, diners), zoveel mogelijk bereid van lokale streekproducten
 • Onbeperkt thee en water
 • Twee maal gebruik van de sauna
 • Gratis parkeren

 

Een the power of time off retreat is een reis om volledig op te laden en innerlijke rust te ervaren. Er is voor deze retraite plaats voor 9 – 12 personen. Dus boek snel want vorig jaar was deze retraite snel vol geboekt.

If you never make time, you never have time

 

 

Locatie

Deze nieuwjaarsretraite vindt plaats van 2 – 6 JAN 2024 bij Land aan Zee in Zeeland. We kunnen eigenlijk geen betere omschrijving vinden van deze locatie dan hun eigen mission statement die we graag met je delen.

Het is onze missie om samen een respectvolle, inspirerende en warme samenleving te creëren. Zo willen we bijdragen tot wat essentieel is in het leven:
1. Aandacht voor jezelf en voor wat je nodig hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn
2. Aandacht en respect voor elkaar, voor verbinding en community
3. 
Aandacht voor de natuur en de plek waarop we leven.

Dat past dus helemaal bij the power of time off.

Je vindt deze nieuwe retreat locatie Land aan Zee in het stille buitengebied van Burgh Haamstede (NL), vlakbij de Oosterschelde en dicht bij de eindeloze stranden van Schouwen Duiveland. Een klassieke Zeeuwse landbouwschuur werd in 2022 en 2023 met zorg gerestaureerd. De nieuwe aanpalende schuren ademen dezelfde rust en authenticiteit uit. Vanuit de ruimtes kijk je uit op de omliggende tuin en weides. Op loopafstand ligt het haventje van Burghsluis. Er is in de buurt ook een uitgestrekt bosgebied dat overloopt in de duinen en tenslotte op het strand.

Een prachtige retreat locatie, ruim en licht opgezet, prachtige tuin met zwemvijver (ook lekker in Januari), sauna, yoga- en meditatie ruimte met uitzicht op de Zeeuwse landerijen, vlakbij zee, de sfeervol ingerichte kamers hebben allemaal een eigen badkamer.

 • Laadpunten voor elektrische auto’s aanwezig
 • Grote landschapstuin met bomencirkel, fruitbomen, wandelpaden en rustplekken
 • Sauna
 • 20M lange zwemvijver
 • De bibliotheek is permanent toegankelijk
 • Yoga- en Meditatieruimte met uitzicht op de velden
 • Restaurant met vegan/veggie keuken
 • Leefruimte met verschillende zithoeken
 • De binnentuin is toegankelijk vanuit de leefruimte en biedt de mogelijkheid om uit de wind te eten of te lezen

 

Book this retreat

To book your place in the retreat in nature is very easy; select your date, room and payment. Fill out your name and contact details. Agree with terms and conditions and pay online. If you never make time, you never have time!

Ingrid Valks

Interested to work together? Let’s connect!