Hoe kom ik ontspannen de quarantaine door?  - ONLINE & GRATIS

Hoe kom ik ontspannen de quarantaine door?

For English click here | Voor Nederlands lees verder

The power of time off heeft gewerkt aan vier videoclips die je helpen om ontspannen te blijven tijdens de quarantaine: 10 minuten krachtige meditatie om je dag te beginnen, 10 minuten ademhalingsoefening, 20 minuten diepe ontspanning en 40 minuten om je energie opnieuw in balans te brengen.

De video’s zijn gratis. Gebruik deze video’s voor jezelf en/ of deel de video’s met iedereen die er baat bij kan hebben. Denk aan je familieleden en vrienden die alleen zijn of die juist met een heel gezin noodgedwongen thuis zitten. Of met die mensen die werkzaam zijn in een vitaal beroep.

Geniet van deze oefeningen. Iedereen kan het, jij ook! Je hebt hiervoor geen ervaring nodig. Probeer dagelijks te oefenen en plan een vast tijdstip op de dag. Bijvoorbeeld in de vroege ochtend voordat je dagelijkse bezigheden beginnen en/ of dagelijks voordat je naar bed gaat.

Vooral nu velen van ons gedwongen zijn om time off te nemen, kun je optimaal profiteren van de kracht van time off! Integreer deze oefeningen in je dagelijkse leven om tijdens deze quarantaine ontspannen te blijven. If you never make time you never have time!

 

10 minuten power meditatie

Deze 10 minuten durende meditatie is perfect om je dag energiek, rustig en gefocust te beginnen. Het is een proces van zelf-observatie. Een praktische manier om je eigen ik, wie je daadwerkelijk van binnen bent, te onderzoeken. Zonder analyse, zonder oordeel. Je bent alleen de waarnemer. Verborgen spanningen en emoties worden erkend en opgelost. Positieve eigenschappen zoals wijsheid, vreugde en kalmte komen tot ontwikkeling. Plaats een intentie voor deze dag en het zal je helpen ongebruikte talenten te ontwikkelen voor je eigen welzijn en dat van anderen.

 

10 minuten ademhalingsoefening

De adem is het belangrijkste middel om met je aandacht in het hier en nu te blijven. De adem is ook het belangrijkste middel om een connectie te maken tussen je hoofd, je lichaam en je hart. Uit je hoofd in je lijf. Daarom is het waardevol regelmatig een ademhalingsoefening te doen. Als je gespannen bent, spanning ervaart in nek en schouders of je adem zit in je keel in plaats van onder in je buik, beoefen dan de twee eenvoudige maar effectieve ademhalingsoefeningen in deze 10 minuten durende video. Dat kan op je (bureau-) stoel of zittend of liggend op de bank, op de grond of in je bed.

 

20 minuten diepe ontspanning

Deze video begeleid je gedurende 20 minuten om diep te ontspannen met yoga nidra. Dit is een krachtige techniek van volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning. De term yoga betekent een-puntig bewustzijn. Nidra betekent slapen. Tijdens deze oefening lijkt het alsof je slaapt, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Je ervaart een staat van dynamische slaap. Regelmatige beoefening kan resulteren in een verbeterd slaappatroon, verhoogde concentratie en vermindering van chronische gezondheidsklachten.

40 minuten om je energie opnieuw in balans te brengen

Deze video begeleid je om de zeven belangrijkste energiecentra in je lichaam opnieuw in balans te brengen. Deze begeleiding gaat via een yin yoga oefening. Yin yoga is een rustige, langzame oefening waarbij de spieren in je lichaam helemaal ontspannen zijn. Simpele houdingen worden langer vastgehouden, waarbij de diepe en minder elastische weefsels zoals het bindweefsel langer en flexibeler worden. Je zult na de oefening veel ruimte in je lichaam ervaren. Yin kan een zeer meditatieve oefening zijn die je leert bedachtzaam te reageren op situaties in je dagelijkse leven.

'In deze tijden van angst, eenzaamheid en onzekerheid biedt the power of time off haar expertise en ervaring aan op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.'

- Ingrid Valks | Initiator the power of time off

Investment

De video’s zijn gratis. Gebruik deze video’s voor jezelf en/ of deel de video’s met iedereen die er baat bij kan hebben. Denk aan je familieleden en vrienden die alleen zijn of die juist met een heel gezin noodgedwongen thuis zitten. Of met die mensen die werkzaam zijn in een vitaal beroep.

Details

Deelname aan de oefeningen op de video’s is op eigen risico. The power of time off heeft de volgende aanbevelingen om het risico van letsel te verminderen;

  • Raadpleeg een arts alvorens deel te nemen aan de oefeningen als u niet zeker bent over uw gezondheid of als u zwanger bent
  • Raadpleeg een arts vóór aanvang van de oefeningen als u een verwonding of ander lichamelijk of geestelijk ongemak heeft
  • Luister goed naar de signalen van uw lichaam en handel dienovereenkomstig
  • Voer de oefeningen zorgvuldig uit en respecteer uw fysieke beperkingen
  • Doe geen oefeningen die pijnlijk zijn
  • Aarzel niet contact met ons op te nemen bij vragen – info@thepoweroftimeoff.com