Yin Yoga Advanced Study: 12 - 16 October 2020 - Yoga Innerwork, Haarlem, The Netherlands

Pop-up event! 50 uur Advanced Study Yin Yoga

Deze Advanced Study Yin Yoga is ontwikkeld voor mensen die nieuwe paden willen ontdekken via yin yoga wat leidt naar persoonlijke groei en authentieke bloei. Het pad van yin yoga is zowel voor yogadocenten als ervaren yogi’s inspirerend om je zelfkennis te vergroten en de connectie tussen hoofd, lichaam en hart te verbeteren.

Yin Yoga heeft als resultaat Vrijheid. Vrijheid in beweging en in denken. Yin yoga is door haar aard van langere tijd in een relatief eenvoudige houding blijven, ook een training voor je mind. Met yin yoga leer je vanuit stilte een diepe verbinding te maken met jezelf. Je wordt geconfronteerd met allerlei aspecten van jezelf die bewustwording van je werkelijke ik in de weg staan. Je leert jezelf van binnenuit kennen en accepteren. Je leert om te gaan met gevoelens, weerstanden en blokkades die je tegenkomt. Het gaat om de manier hoe je daarmee om gaat. Ben je je ervan bewust? Accepteer je het of zet je je ertegen af? En kun en durf je uit je ego te stappen? Je kunt de yin yoga mat met deze Advanced Study gebruiken om jezelf hierin te oefenen, om uiteindelijk een diep contact te maken met je werkelijke ik. Een inspirerend proces naar persoonlijke groei en authentiek bloei!’

Voor wie?

Aan deze Advanced Study Yin Yoga zijn yogadocenten welkom die het eigen portfolio willen uitbreiden met yin yoga én yoga studenten die zich willen onderdompelen in de helende kracht van yin yoga.

‘Yoga was in een yang leven gedurende meer dan 20 jaren mijn belangrijkste ader om weer terug naar het midden te bewegen en rust te hervinden. Goed voor lijf en ledematen met fysieke oefeningen. Waardevol vanwege de mentale, energetische en emotionele groei en heling die yoga mogelijk maakt’. Ingrid Valks, Yin Yoga Teacher Advanced Study Innerwork.

 

Inhoud

Tijdens deze Advanced Yin Yoga Study wordt veel aandacht besteed aan de typische Yin asana’s (houdingen), de counterposes en rebound poses. Je gaat veel zelf ervaren en tegelijkertijd onderzoeken wat er gebeurt of nodig is om op een juiste manier les te geven.

 • Hoe kom je technisch veilig in- en uit een houding?
 • Wat betekent elke houding voor je fysieke lichaam?
 • Wat is de impact van een houding op je energetische lichaam?
 • Hoe kun je een houding aanpassen voor studenten die minder flexibel of juist hyper mobiel zijn?
 • Wat zijn de belangrijke aandachtspunten per yin houding?
 • Er zal elke dag twee yin lessen gegeven worden zodat je zelf de fysieke, mentale, emotionele en energetische impact van yin yoga kunt ervaren. Zelf ervaren is de meest impactvolle manier van leren.

 

Anatomie en fysiologie en met name het bindweefsel, de chakra’s en de meridianen worden belicht. Welke yin houdingen stimuleren de chakra’s en de verschillende meridianen. Evenals een aantal onderwerpen uit de yoga filosofie, ethiek en yoga lifestyle die specifiek verbonden zijn met yin yoga. Er is aandacht voor mindfulness en vipassana meditatie. Mindfulness betekent met je volledige aandacht in het hier en nu zijn. Vipassana meditatie betekent de dingen zien zoals ze echt zijn. Zonder oordeel of analyse. Het is een proces van zelf observatie.

Dagelijks word je uitgenodigd te reflecteren op datgene wat je hebt geleerd en ervaren – self inquiry, self awareness. Welke inzichten neem je mee voor je dagelijkse leven. Welke gewoonten laat je los en welke nieuwe gewoonten introduceer je in je leven.

Na afloop van deze Yin Advanced Study

 • Weet je hoe je studenten veilig in- uit een yin houding praat en hoe je de houdingen modificeert.
 • Heb je zelf de fysieke, emotionele, mentale en energetische helende werking van yin yoga ervaren.
 • Heb je kennis van de specifieke eigenschappen van yin yoga.
 • Kun je yin yoga integreren in je lessen of presentaties.
 • Heb je je eigen favoriete yin les ontworpen.
 • Heb je je zelfkennis vergroot.

"Wij bewegen mensen naar persoonlijke groei en authentieke bloei"

- Anita Tamming | Eigenaresse Yoga Innerwork

Trainers

Lead trainer

De Advanced Study Yin Yoga wordt gegeven door Ingrid Valks. Ingrid heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en kent uit eigen ervaring de impact van yin in een yang leven. Als yoga docent is zij gespecialiseerd in yin, nidra en meditatie. Zij is geregistreerd bij Yoga Alliance als een E-RYT 200, RYT-500 en een YACEP- Yoga Alliance Continuing Education Provider.

                

Gasttrainers

Anita Tamming. Naast oprichter van Yoga Innerwork bestudeert en praktiseert Anita vanaf 1997 yoga. Al jaren geeft Anita niet alleen yogalessen, workshops en Teacher Trainingen, maar ook Mindfulness trainingen binnen de studio of bij bedrijven. Hierbij kan ze het niet laten om als professionele coach de deelnemers te bewegen naar persoonlijke groei.

Esther Bijl. Als yoga docent heeft Esther een fascinatie omtrent “fascia, de psoa en het zenuwstelsel“. Kennis die vooral de laatste 10 jaar wetenschappers versteld heeft doen staan hoe ons fysieke en emotionele lichaam nauw verbonden zijn. Graag deelt zij haar kennis, in theorie en praktijk en ze zal aantonen dat ons zenuwstelsel de basis is voor verdieping in de yin yoga.

Registratie Yoga Alliance

Als je aan de volledige Advanced Study Yin Yoga hebt deelgenomen ontvang je na afloop een certificaat. Yoga teachers die geregistreerd zijn bij Yoga Alliance kunnen deze Advanced Study Yin Yoga gebruiken als continuing education credits. Na afloop van deze week ontvang je instructies hoe je de CE credits online kunt registeren.

Praktische Informatie

Datum: Maandag 12 tot en met Vrijdag 16 oktober 2020

Tijd: 09.00 – 17.30 uur

Aantal personen: Er geldt een maximum aantal deelnemers ivm corona maatregelen

De prijs voor deze training bedraagt € 595,- excl 21% btw. Dit is € 719,95 incl btw.

Voor iedereen die boekt vóór 1 oktober is er een korting van € 70,-

Prijs tot 1 oktober: € 525,- excl 21% btw. Dit is € 635,25 incl btw.

Locatie: Yoga Innerwork, Kleverlaan 9, Haarlem

Boek deze Advanced Study Yin Yoga direct op deze website of gaan naar yogainnerwork.nl

Eén van de mooiste yoga locaties van Nederland!

Book this Advanced Study Yin Yoga